Dodenherdenking 4 mei

VOOR KINDEREN DOOR KINDEREN

Op 4 mei wordt jaarlijks in het Nationaal Verzetsmonument “Bos der Onverzettelijken” de dodenherdenking ‘Voor kinderen, door kinderen’ gehouden.

Vanaf de start werd dit door de medewerkers van Stichting De Schoor, die werkzaam waren op Jeugdland Stad, in het Bos der Onverzettelijken gehouden. Later ging de “Roefelraad”, rondleidingen geven in het Bos der Onverzettelijken met aansluitend de herdenking. Na de “Roefelraad” werd het door de kinderwerker van Jeugdland Stad georganiseerd.

Vanaf de oprichting van Stichting Bos der Onverzettelijken in 2006, voorheen de groep “Vrienden van het bos”, is er een samenwerking tussen de Stichting Bos der Onverzettelijken en Jeugdland Stad van de Stichting De Schoor.

De herdenking wordt vooraf gegaan met een informatieve speurtocht door het bos.

Op het herdenkingsveld in het Bos der Onverzettelijken wordt bij de Anne Frankboom de dodenherdenking voor kinderen door kinderen gehouden. De Anne Frankboom is een ent van de originele Anne Frankboom in Amsterdam.

Bij de organisatie van de herdenking worden we al jaren ondersteund door koren van schoolkinderen uit diverse basisscholen in Almere.

Het is een herdenking voor de jeugd waarbij de ouders, grootouders en belangstellenden van harte welkom zijn.

Meer informatie kunt u vinden op de website of facebook van de Stichting Bos der Onverzettelijken.